Zbornica – Zveza in Zdravniška zbornica Slovenije: Cepljenje proti COVID-19 je najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh

Zbornica – Zveza in Zdravniška zbornica Slovenije: Cepljenje proti COVID-19 je najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh

Predsednici obeh stanovskih zbornic, Zbornice – Zveze in Zdravniške zbornice Slovenije, podpirata cepljenje proti COVID-19, saj to predstavlja najučinkovitejši ukrep za zaščito zdravja vseh, tako zdravstvenih delavcev kot celotne populacije. Pri krepitvi zaupanja v cepljenje je pomemben tudi zgled celotne zdravstvene stroke, zato vse zdravstvene delavce pozivata, da se cepijo proti COVID-19.

»Izvajalci zdravstvene in babiške nege smo promotorji zdravja in zdravega načina življenja, zato si moramo skupaj z drugimi zdravstvenimi delavci prizadevati za promocijo cepljenja, tudi z lastnim zgledom. Z zadostno precepljenostjo, tudi v svojih strokovnih vrstah, bomo pomembno prispevali k zajezitvi širjenja epidemije. Cepljenje zmanjšuje nepotrebna tveganja za naše lastno zdravje, za zdravje naših najbližjih in za zdravje pacientov,« je povedala Monika Ažman, predsednica Zbornice – Zveze.

»Zdravniki in zobozdravniki se v teh dneh množično cepimo in tako z lastnim vzgledom spodbujamo tudi druge člane medicinskih timov, da s cepljenjem učinkovito zaščitijo sebe, svoje sodelavce, paciente in svoje domače. Zdravniška zbornica je pripravila več spletnih izobraževanj (doslej se jih je udeležilo že preko 700 zdravnikov), na katerih se lahko člani seznanijo z vsemi informacijami o cepivih in o uporabi le-teh pri različnih zdravstvenih stanjih pacientov. Tako da lahko ustrezno informirajo tako člane zdravstvenih timov kot paciente,« je dejala dr. Zdenka Čebašek-Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.