Prošnja za donacijo zaščitne opreme

Ravnateljice in ravnatelji srednjih zdravstvenih šol v Sloveniji
Dekanice in dekani fakultet v Sloveniji

 ZAPROSILO ZA DONACIJO VAROVALNE/ZAŠČITNE OPREME

Spoštovani,
glede na razsežnost epidemije s COVID –19, se v socialnovarstvenih zavodih srečujejo s pomanjkanjem osebne varovalne/zaščitne opreme in drugih pripomočkov. Glede na situacijo, vas vljudno prosimo, da v znak solidarnosti donirate varovalno/zaščitno opremo in drugi potrošni material, ki ga drugače uporabljate za izvajanje laboratorijskih vaj na fakulteti/visoki šoli v socialnovarstvene zavode v regiji delovanja vaše fakultete.

Za preprečevanje širjenja COVID-19 v socialnovarstvenih zavodih potrebujejo zaščitne maske, rokavice, razkužila idr. Vljudno vas prosimo, da donirate vse, kar ne potrebujete in bi lahko koristilo izvajalcem zdravstvene nege in oskrbe za kakovostno in varno delo z namenom zaščite najranljivejše skupine – starejših.

V kolikor ste to že izvedli sprejmite našo iskreno zahvalo, prav tako tudi vsem, ki ste posredovali poziv za vključitev prostovoljcev iz vrst študentov in polnoletnih dijakov. Na Zbornici-Zvezi tudi pripravljamo natančna priporočila za izvajanje prostovoljnega dela na področju zdravstvene nege in oskrbe v socialnih zavodih v času epidemije s COVID-19.

Vljudno vas prosimo za povratno informacijo glede donacije varovalne/zaščitne opreme po e-pošti na naslov: tajnistvo@zbornica-zveza.si

Hvala za vaše sodelovanje in ostanite zdravi.

Monika Ažman,
predsednica Zbornice – Zveze