Poziv Uprave RS za zaščito in reševanje po mednarodni solidarnostni pomoči v obliki zdravstvenega osebja pri soočanju s korona virusno boleznijo COVID-19

Spoštovani,

Na Zbornico – Zvezo smo dobili poziv Uprave RS za zaščito in reševanje po mednarodni solidarnostni pomoči v obliki zdravstvenega osebja pri soočanju s korona virusno boleznijo COVID-19. Izbrano zdravstveno osebje bo pomoč nudilo v Severni Makedoniji, Skopju (Univerzitetna klinika za infekcijske bolezni in Institut za pljučne bolezni za otroke) oziroma po potrebi v drugih bolnišnicah v povezavi s COVID-19. Predvideno trajanje napotitve je 1 mesec. Pogoji za napotitev so: ustrezna izobrazba, soglasje delodajalca in slovensko državljanstvo.

Izbrano slovensko zdravstveno osebje bo moralo pred napotitvijo pridobiti soglasje delodajalca za sklenitev pogodbe o službi v Civilni zaščiti za opravljanje službe v Civilni zaščiti izven države ter dostaviti ustrezno potrdilo o izobrazbi.

Zainteresirane medicinske sestre in zdravstvene tehnike zato naprošamo, da pošljejo naslednje podatke: ime, priimek, kontakt, izobrazba, zaposlitev, informacijo o morebitnem znanju makedonskega jezika, predvidena časovna razpoložljivost kandidata, do 28.7.2020 na email ada.cargo@gov.si.

Uprava RS za zaščito in reševanje bo opravila za kandidate vse potrebne logistične in organizacijske postopke.

Zbornica – Zveza