5. maj – Mednarodni dan higiene rok: S čistimi rokami rešujemo življenja

5. MAJ – MEDNARODNI DAN HIGIENE ROK »S ČISTIMI ROKAMI REŠUJEMO ŽIVLJENJA«

Ob mednarodnem dnevu higiene rok, ki ga vsako leto obeležujemo 5. maja, želimo opozoriti širšo javnost na pomembnost higiene rok.

Svetovna zdravstvena organizacija že od leta 2005 organizira kampanje z namenom osveščanja pomena čistih rok za zdravje ljudi. Vsako leto se kot strokovna organizacija pridružimo z aktivnostmi na nacionalni, lokalni in strokovni ravni. Mednarodni dan higiene rok je priložnost, da opozorimo na ta osnovni higienski ukrep. Umivanje rok je najpomembnejši, najenostavnejši in najcenejši ukrep pri preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni.

Na Zbornici zdravstvene in babiške nege – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije smo v letošnjem letu z geslom »ČISTE ROKE REŠUJEJO ŽIVLJENJA« pripravili zloženko o higieni rok in promocijsko gradivo za različne skupine ter promocijski film o pomenu čistih rok. Gradiva so dostopna v priponki. Poljubno jih natisnite, izobesite v svojih delovnih okoljih in tako promovirajte mednarodni dan higiene rok.

Lepo povabljeni k vsesplošni slovenski akciji!