Zofi & Florjan: Nič več dieta!

Organizator

Zbornica - Zveza, Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v endokrinologiji

E janaklavs@gmail.com
Datum & čas

26/5/2023

08:00

Trajanje: 2 dni
Lokacija

Rimske terme, Terme Resort d.o.o., Toplice 10, 3272 Rimske Toplice

Poglej na zemljevidu

Petek, 26. 5. 2023

Moderira Jana Klavs

8.00 - 9.00

Registracija

9.00 - 9.10

Uvodne besede organizatorja in dvodnevni izobraževalni menu Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj

9.10 - 9.30

Slovenska in svetovna priporočila glede prehrane ob sladkorni bolezni tipa 2 Jana Klavs

9.30 - 9.50

Vrste sladkorne bolezni in razlike v prehrani Jelka Zaletel

9.50 - 10.20

Fiziologija prehrane Sergej Pirkmajer

10.20 - 10.40

Metabolni sindrom in debelost Sergej Pirkmajer

10.40 - 11.00

SImpozij

11.00 - 11.10

Čas za vprašanja

11.10 - 11.40

Odmor Moderira Katarina Peklaj

11.40 - 12.10

Osnovna vloga makrohranil v prehrani Tanja Pajk Žontar

12.10 - 12.30

Priporočila o vnosu hranil pri sladkorni bolezni Andreja Semolič Valič

12.30 - 12.50

Glikemični indeks in glikemično breme Andreja Širca Čampa

12.50 - 13.10

Paleo, Keto ali Mediteranska prehrana - o vzorcih prehranjevanja Andreja Širca Čampa

13.10 - 13.30

Čas za vprašanja

13.30 - 14.40

Kosilo

14.40 - 15.00

Simpozij Moderira Jana Klavs

15.00 - 15.30

Zdravljenje sladkorne bolezni in število obrokov Draženka Pongrac Barlovič

15.30 - 15.50

Sodobni in enostavni načini svetovanja o prehrani (Zofkina košara, Florjanov krožni in Zofkine tabele) Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj

15.50 - 16.00

Čas za vprašanja Moderira Andreja Semolič Valič

16.00 - 16.30

Odmor

Delavnica in predavanji o pripravi hrane

16.30 - 17.00

Sodobna priprava hrane: pomen poznavanja tehnoloških zakonitosti obdelave hrane Nataša Trtnik

17.00 - 17.15

Peka z drožmi: modna muha ali doprinos k bolj zdravi pripravi kruha? Mojca Koman

17.15 - 18.00

Priprava droži in njihova uporaba Mojca Koman, Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj

19.30

Večerja

Sobota, 27.5.2023

8.00 - 9.00

Registracija Moderira Andreja Semolič Valič

9.00 - 9.45

Motivacija za gibanje se začne z vzgledom Naomi Mermolja

9.45 - 10.10

Kako Florjana navdušiti za gibanje? Naomi Mermolja

10.10 - 10.30

Ali hrana iz mikrovalovke vpliva na Florjanovo zdravje? (izpostavljenost elektromagnetnim sevanjem v kuhinji in vplivi na zdravje) Blaž Valič

10.30 - 11.00

Prehranska vlaknina: pomen v prehrani in pristopi za povečanje vnosa Bertoncelj Jasna, Blaž Ferjančič

11.00 - 11.30

Čas za vprašanja

11.30 - 12.00

Odmor

12.00 - 12.50

Zofkine male skrivnosti o zamenjavi železnih srajc gospoda Florjana: različni načini motivacije za zdrave navade Gašper Pintar

12.50 - 13.00

Zaključek

Splošne informacije

Namen izobraževanja je opolnomočiti zdravstvene strokovnjake, ki svetujejo osebam s sladkorno boleznijo. Izobraževanje »Nič več dieta!« ponuja nova znanja, ki na področju prehrane vnašajo upoštevanje človekovih navad in želja, predvsem pa več svobode pri izbiri hrane.

Vabljeni vsi zainteresirani, še posebno diabetološki timi, timi ambulant družinske medicine, timi v centrih za krepitev zdravja/zdravstvenovzgojnih centrih (možnost opravljanja kolokvija za pridobitev Certifikata za prehransko svetovanje ob sladkorni bolezni tipa 2).

Kotizacija in plačilo
Kotizacija z vštetim DDV znaša 360 € (članom Zbornice – Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, se prizna 50 % popust in znaša 180 €). V kotizacijo je všteto gradivo za delavnice, kosilo, prijetna večerja in osvežitve v odmorih. Kotizacijo nakažite na transakcijski račun Zbornice – Zveze 02015-0258761480, sklic na številko 00 0216-26052023. Podjetja in zavodi lahko znesek poravnajo po prejetju računa.

 

Prijava

E-prijava za člane Z – Z

E-prijava za nečlane Z – Z

Dodatne informacije

Namestitev
Rezervacije lahko urejate na booking@rimske-terme.si ali info@rimske-terme.si in po telefonu 03574 2000. Pri rezervaciji navedite ime izobraževanja: Zofi & Florjan, nič več dieta!
Prijave

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naslov: janaklavs@gmail.com ali telefonsko številko 041/519-229