Petek, 26. 5. 2023
Moderira Jana Klavs
8.00 - 9.00
Registracija
9.00 - 9.10
Uvodne besede organizatorja in dvodnevni izobraževalni menu Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj
9.10 - 9.30
Slovenska in svetovna priporočila glede prehrane ob sladkorni bolezni tipa 2 Jana Klavs
9.30 - 9.50
Vrste sladkorne bolezni in razlike v prehrani Jelka Zaletel
9.50 - 10.20
Fiziologija prehrane Sergej Pirkmajer
10.20 - 10.40
Metabolni sindrom in debelost Sergej Pirkmajer
10.40 - 11.00
SImpozij
11.00 - 11.10
Čas za vprašanja
11.10 - 11.40
Odmor Moderira Katarina Peklaj
11.40 - 12.10
Osnovna vloga makrohranil v prehrani Tanja Pajk Žontar
12.10 - 12.30
Priporočila o vnosu hranil pri sladkorni bolezni Andreja Semolič Valič
12.30 - 12.50
Glikemični indeks in glikemično breme Andreja Širca Čampa
12.50 - 13.10
Paleo, Keto ali Mediteranska prehrana - o vzorcih prehranjevanja Andreja Širca Čampa
13.10 - 13.30
Čas za vprašanja
13.30 - 14.40
Kosilo
14.40 - 15.00
Simpozij Moderira Jana Klavs
15.00 - 15.30
Zdravljenje sladkorne bolezni in število obrokov Draženka Pongrac Barlovič
15.30 - 15.50
Sodobni in enostavni načini svetovanja o prehrani (Zofkina košara, Florjanov krožni in Zofkine tabele) Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj
15.50 - 16.00
Čas za vprašanja Moderira Andreja Semolič Valič
16.00 - 16.30
Odmor
Delavnica in predavanji o pripravi hrane
16.30 - 17.00
Sodobna priprava hrane: pomen poznavanja tehnoloških zakonitosti obdelave hrane Nataša Trtnik
17.00 - 17.15
Peka z drožmi: modna muha ali doprinos k bolj zdravi pripravi kruha? Mojca Koman
17.15 - 18.00
Priprava droži in njihova uporaba Mojca Koman, Andreja Semolič Valič, Jana Klavs, Katarina Peklaj
19.30
Večerja
Sobota, 27.5.2023
8.00 - 9.00
Registracija Moderira Andreja Semolič Valič
9.00 - 9.45
Motivacija za gibanje se začne z vzgledom Naomi Mermolja
9.45 - 10.10
Kako Florjana navdušiti za gibanje? Naomi Mermolja
10.10 - 10.30
Ali hrana iz mikrovalovke vpliva na Florjanovo zdravje? (izpostavljenost elektromagnetnim sevanjem v kuhinji in vplivi na zdravje) Blaž Valič
10.30 - 11.00
Prehranska vlaknina: pomen v prehrani in pristopi za povečanje vnosa Bertoncelj Jasna, Blaž Ferjančič
11.00 - 11.30
Čas za vprašanja
11.30 - 12.00
Odmor
12.00 - 12.50
Zofkine male skrivnosti o zamenjavi železnih srajc gospoda Florjana: različni načini motivacije za zdrave navade Gašper Pintar
12.50 - 13.00
Zaključek
Splošne informacije
Namen izobraževanja je opolnomočiti zdravstvene strokovnjake, ki svetujejo osebam s sladkorno boleznijo. Izobraževanje »Nič več dieta!« ponuja nova znanja, ki na področju prehrane vnašajo upoštevanje človekovih navad in želja, predvsem pa več svobode pri izbiri hrane.
Vabljeni vsi zainteresirani, še posebno diabetološki timi, timi ambulant družinske medicine, timi v centrih za krepitev zdravja/zdravstvenovzgojnih centrih (možnost opravljanja kolokvija za pridobitev Certifikata za prehransko svetovanje ob sladkorni bolezni tipa 2).
Kotizacija in plačilo
Kotizacija z vštetim DDV znaša 360 € (članom Zbornice – Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, se prizna 50 % popust in znaša 180 €). V kotizacijo je všteto gradivo za delavnice, kosilo, prijetna večerja in osvežitve v odmorih. Kotizacijo nakažite na transakcijski račun Zbornice – Zveze 02015-0258761480, sklic na številko 00 0216-26052023. Podjetja in zavodi lahko znesek poravnajo po prejetju računa.
Prijava
Dodatne informacije
Namestitev
Rezervacije lahko urejate na booking@rimske-terme.si ali info@rimske-terme.si in po telefonu 03574 2000. Pri rezervaciji navedite ime izobraževanja: Zofi & Florjan, nič več dieta!
Prijave
Za dodatne informacije se lahko obrnete na naslov: janaklavs@gmail.com ali telefonsko številko 041/519-229