Sladkorna bolezen 2022

Organizator

Društvo EDMED, Društvo za strokovno izpopolnjevanje v medicini in v zdravstvu

T 031 662 737 E diabetesprehrana@gmail.com
Datum & čas

14/10/2022

Trajanje: 2 dni
Lokacija

v Velenju, hotel Paka

Poglej na zemljevidu

Petek, 14. oktober 2022

07.30 -08.30

REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

Pozdravni nagovor Moderatorka: mag. Milenka Poljanec Bohnec

09.00–09.40

Generiranje zdravja mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped.

09.40–10.00

Definicija, diagnoza, klasifikacija in epidemiologija sladkorne bolezni asis. Nadan Gregorič, dr. med.

10.00–10.40

Psihosocialni vidiki sladkorne bolezni Ana Munda, mag.psih.

10.40–11.20

Zdravljenje sladkorne bolezni z zdravili (peroralni antihiperglikemiki, insulini, inkretini) doc. dr. Mojca Lunder, dr. med.

11.20–11.35

12.10–12.50

Vbrizgavanje insulina in zdravil, ki delujejo na inkretinski sistem mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped.

12.50–13.30

Prehrana ob sladkorni bolezni tipa 2 Jana Klavs, viš. med. ses.

13.30–13.50

Preprečevanje, prepoznavanje in pomoč pri hipoglikemiji Jana Klavs, viš. med. ses.

13.50-14.05

KOSILO

15.15–15.45

Zapleti sladkorne bolezni doc. dr. Jelka Zaletel, dr. med.

15.45–16.15

Diabetična nevropatija prof. dr. Vilma Urbančič Rovan, dr. med.

16.15–16.45

Nosečnost in sladkorna bolezen izr. prof. dr. Draženka Pongrac, dr. med.

16.45–17.45

Tehnike kakovostnega upravljanja časa mag. Irena Deželak, univ. dipl. ekon

17.45-18.00

VEČERJA

Sobota, 15. oktober 2022

UČNE DELAVNICE – (izmenjaje, 60 minut) Moderatorka: Katarina Vovk

08.00–09.00

Vrste insulinov in zdravil, ki delujejo na inkretinski sistem, ter njihovo delovanje Ranka Đurđevič Despot, dipl.m.s.

09.00–10.00

Uporaba sistema FreeStyle Libre – doseganje ciljne glikemije (TIR) in samovodenje sladkorne bolezni (insulinske sheme in samovodenje, vaje) Katarina Vovk, dipl.m.s., Katarina Peklaj, dipl.m.s.

10.30–11.30

Načrtovanje zdrave prehrane (prikaz sestave zdravega jedilnika, štetje in vpliv OH na glukozo v krvi) Melita Cajhen, prof. zdrav. vzg., dipl. teol.

11.30–12.30

Oskrba diabetičnega stopala (pripomočki in materiali, ki se uporabljajo za nego diabetičnega stopala) Mira Slak, SMS

13.15–13.45

Telesna dejavnost – sestavni del zdravljenja sladkorne bolezni Špela Volčanšek, dr. med.

13.45–14.15

Srčno-žilna ogroženost oseb s sladkorno boleznijo in kako jo preprečiti asis. dr. Simona Ferjan, dr. med.

14.15–14.50

Debelost, bolezen današnjega sveta – kako zdravimo debelost dr. Tina Sentočnik, dr. med.

ZAKLJUČEK IZOBRAŽEVANJA

Podelitev potrdil

Splošne informacije

V petek, 14. in v soboto, 15. oktobra 2022, organiziramo dvodnevno strokovno izobraževanje SLADKORNA BOLEZEN, na katerem je v preteklih letih že veliko udeležencev delilo svoja spoznanja s soudeleženci in strokovnjaki. Izobraževanje bo potekalo v ŽIVO.

Udeleženci izobraževanja se bodo podrobno seznanili s sladkorno boleznijo. Spoznali bodo diagnostiko in epidemiologijo sladkorne bolezni ter posebej podrobno pripomočke in tehniko vbrizgavanja insulina in agonostov GLP1, pripomočke in tehniko merjenja ravni glukoze v krvi, zdravo prehrano, samovodenje sladkorne bolezni, psihosocilani vidiki sladkorne bolezni, itn. Velik poudarek bo na sodobnih smernicah glede preprečevanja dejavnikov tveganja in zdravljenja sladkorne bolezni.

Strokovni voditeljici: mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped. , Katarina Vovk, dipl.m.s.

Prijava

Prijavnico z vsemi točnimi podatki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov diabetesprehrana@gmail.com ali po navadni pošti na naslov: Društvo EDMED, Tomažičeva ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica. Po končanem izobraževanju vam bomo poslali račun. Za vse dodatne informacije pokličite 031 662 737. S seboj prinesite člansko izkaznico.

Prijavnica se nahaj v  priponki .

KOTIZACIJA

Kotizacija znaša 290,00 € + DDV. Kotizacija vključuje dva kosila, večerjo, pogostitve med odmori, tiskano delovno gradivo, novi priročnik SLADKORNA BOLEZEN za zdravstvene delavce v dveh delih, leto izdaje 2022,  tri obsežne samostojne dele celovitega priročnika „SLADKORNA BOLEZEN“ povezovanje medicine in humanističnih ved, leto izdaje 2019.

Dodatne informacije

Program bo potekal v Velenju v hotelu Paka.

Rezervacija: Prenočišča smo rezervirali v hotelu Paka v Velenju, sami pa potrdite rezervacijo pod šifro: „DIABETES 2022“ na tel. 03 898 0700.

Cena za osebo: 63 € v enoposteljni sobi in 79,2 € v dvoposteljni sobi za dve osebi. Parkirišča so zagotovljena ob hotelu in v hotelski garaži. Dovolilnico prejmete na recepciji hotela.

Prijavnica