PORTAL ČLANOV

REGISTRACIJA UDELEŽENCEV Moderatorka: mag. Milenka Poljanec Bohnec

Pozdravni nagovor organizatorja

09.15–09.45

Generiranje zdravja – salutogeneza in modre cone mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped.

09.45–10.00

Definicija, diagnoza, klasifikacija in epidemiologija sladkorne bolezni Nadan Gregorič, dr. med.

10.00–10.40

Psihosocialni vidiki sladkorne bolezni Ana Munda, mag.psih. prof. dr. Maja Ravnik Oblak, dr. med.

10.40–11.20

Psihosocialni vidiki sladkorne bolezni Zdravljenje sladkorne bolezni – zdrava prehrana Mateja Tomažin Šporar, viš. med. ses.

11.20–11.35

12.10–13.00

Zdravljenje sladkorne bolezni z zdravili (peroralni antihiperglikemiki, insulini, inkretini) asis. dr. Mojca Lunder, dr. med.

13.00–13.45

Vbrizgavanje insulina in zdravil, ki delujejo na inkretinski sistem mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped.

13.45–14.00

Preprečevanje, prepoznavanje in pomoč pri hipoglikemiji Jana Klavs, viš. med. ses.

14.00-14.15

KOSILO

15.00–15.30

Samokontrola sladkorne bolezni Katarina Vovk, dipl. m. s.

15.30–16.00

Zapleti sladkorne bolezni znan.sod. dr. Jelka Zaletel, dr. med.

16.00–16.30

Diabetična nevropatija prof. dr. Vilma Urbančič Rovan, dr. med.

16.30–17.15

Nosečnost in sladkorna bolezen doc. dr. Draženka Pongrac, dr. med.

VEČERJA

SOBOTA, 16. oktober 2021

Moderatorka: Mateja Tomažin Šporar

UČNE DELAVNICE – (izmenjaje, 60 minut)

08.30–09.30

Vrste insulinov in zdravil, ki delujejo na inkretinski sistem, ter njihovo delovanje Ranka Đurđevič Despot, dipl.m.s.

09.30–10.30

Sistem Libre in samovodenje sladkorne bolezni (insulinske sheme in samovodenje, vaje) mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc.ped Katarina Peklaj, dipl.m.s.

ODMOR

UČNE DELAVNICE – (izmenjaje, 60 minut)

11.00–12.00

Načrtovanje zdrave prehrane (prikaz priprave zdravega jedilnika, štetje in vpliv OH na glukozo v krvi) Melita Cajhen, prof. zdrav. vzg., dipl. teol.

12.00–13.00

Oskrba diabetičnega stopala (pripomočki in materiali, ki se uporabljajo za nego diabetičnega stopala) Mira Slak, SMS

13.30-13.50

13.50–14.00

Mreža oskrbe sladkorne bolezni na primarni ravni Mateja Tomažin Šporar, viš. med. ses.

14.00–14.30

Telesna dejavnost – sestavni del zdravljenja sladkorne bolezni Špela Volčanšek, dr. med.

14.30–15.00

Debelost, bolezen današnjega sveta – kako zdravimo debelost dr. Tina Sentočnik, dr. med.

15.00–15.30

Srčno-žilna ogroženost bolnikov s sladkorno boleznijo in kako jo preprečiti Špela Volčanšek, dr. med.

15.30–16.20

Tehnike kakovostnega upravljanja časa mag. Irena Deželak, univ. dipl. ekon.

ZAKLJUČEK IZOBRAŽEVANJA Svečana podelitev potrdil

Splošne infomracije

Program je ovrednoten z 17 licenčnimi točkami pri Zbornici Zdravstvene nege Slovenije, s 13 kreditnimi točkami pri Zdravniški zbornici Slovenije in s 13,5 kreditnimi točkami pri Lekarniški zbornici Slovenije

V petek, 15. in soboto, 16. oktobra 2021, organiziramo dvodnevno strokovno izobraževanje SLADKORNA BOLEZEN, na katerem je v preteklih letih že veliko udeležencev delilo svoja spoznanja s soudeleženci in strokovnjaki. Izobraževanje bo potekalo v ŽIVO.

Udeleženci izobraževanja se bodo podrobno seznanili s sladkorno boleznijo. Spoznali bodo diagnostiko in epidemiologijo sladkorne bolezni ter posebej podrobno pripomočke in tehniko vbrizgavanja insulina in agonostov GLP1, pripomočke in tehniko merjenja ravni glukoze v krvi, zdravo prehrano, samovodenje sladkorne bolezni itn. Velik poudarek bo na sodobnih smernicah glede preprečevanja dejavnikov tveganja in zdravljenja sladkorne bolezni.

Strokovni voditeljici: mag. Milenka Poljanec Bohnec, soc. ped., Mateja Tomažin Šporar, viš. med. ses.

UDELEŽENCI
Strokovno izobraževanje je namenjeno medicinskim sestram, diplomiranim medicinskim sestram s specialnimi znanji o edukaciji bolnikov s sladkorno boleznijo, zdravstvenim tehnikom, ki izvajajo edukacijo in oskrbo oseb s sladkorno boleznijo v bolnišničnem zdravljenju, zdravstvenih domovih, medicinske sestre v ambulantah splošne prakse in domovih za ostarele, pa tudi izvajalci zdravstvene nege oseb s sladkorno boleznijo na domu (patronažna služba).

Na izobraževanju lahko sodelujejo učitelji v šolah, ki se ukvarjajo s poučevanjem učencev na področju zdravstvene nege. Primerno je za zaposlene v lekarnah, ki se neposredno srečujejo z osebami s sladkorno boleznijo in svetujejo pri izdaji pripomočkov za zdravljenje sladkorne bolezni. Prav tako je izobraževanje primerno za zaposlene v zdraviliščih, hotelih itn.

KOTIZACIJA

Kotizacija znaša 260,00 € + DDV. Kotizacija vključuje dva kosila, večerjo, pogostitve med odmori, tiskano delovno gradivo in tri obsežne samostojne dele celovitega priročnika „SLADKORNA BOLEZEN“ povezovanje medicine in humanističnih ved.

Prijavnica se nahaja v priponki.
Prijavnico z vsemi točnimi podatki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov diabetesprehrana@gmail.com ali po navadni pošti na naslov: VI vis, d. o. o., Tomažičeva ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica. Po končanem izobraževanju vam bomo poslali račun. Za vse dodatne informacije pokličite 031 662 737. S seboj prinesite člansko izkaznico.

Program bo potekal v Velenju v hotelu Paka.

Rezervacija: Prenočišča smo rezervirali v hotelu Paka v Velenju, sami pa potrdite rezervacijo pod šifro: „DIABETES 2021“ na tel. 03 898 0700.

Cena za osebo: 63 € v enoposteljni sobi in 79,2 € v dvoposteljni sobi za dve osebi. Parkirišča so zagotovljena ob hotelu in v hotelski garaži. Dovolilnico prejmete na recepciji hotela.

Prijavnica