Optimizem je naša izbira

Datum & čas

8/3/2021

17:00

Lokacija

preko spletnega okolja Google meet

Splošne informacije

SPLETNEMU SEMINARJU NA POT
V današnjih zahtevnih časih ni lahko poosebljati in ohranjati optimizma. A potreben je bolj kot kdaj koli prej. Izbira optimizma in prizadevanje za dobro počutje in notranje ravnovesje je naše osebno cepivo, ki nas lahko zavaruje pred negativnimi posledicami.

Odkritja nevroznanosti in številne psihološke raziskave potrjujejo, da obstajajo pomembne razlike v načinu razmišljanja in delovanja med optimisti in pesimisti ter jasno sporočajo: optimizma se lahko naučimo!

Optimisti imajo 40 % večjo verjetnost napredovanja, šestkrat več možnosti za zaposlitev in petkrat manj možnosti za izgorevanje kot njihovi pesimistični kolegi (Harvard Business Review). Raziskave so pokazale tudi, da so optimisti bolj zdravi in imajo v povprečju daljšo življenjsko dobo kot pesimisti. In vendar je marsikdo »okužen« z virusom pesimizma, živi v senci temačne razlage sveta in v predvidevanju najslabših možnosti.

NA SEMINARJU BOMO

  • spoznali vpliv optimizma in pozitivnih čustev na zdravje, čustveno stabilnost, uspeh pri delu in odnose;
  • prepoznali potenciale za razvoj optimističnega načina razmišljanja;
  • iskali načine, kako povečati nadzor nad stili razmišljanja v različnih situacijah;
  • trenirali »mišice« optimizma in se učili novih strategij za učenje in nego optimizma v za nas zahtevnih okoliščinah.

TRAJANJE SPLETNEGA SEMINARJA, WEBINARJA
2 pedagoški uri ali 90 minut

ČASOVNA RAZPOREDITEV
0d 17.00 do 18.30

VODITELJICA
Majda Šavko je profesorica pedagogike, učiteljica čuječnosti, certificirana coachinja, mediatorka, moderatorka in voditeljica delavnic s področja obvladovanja stresa in izgorelosti, čustvene inteligence, komunikacije, motivacije in vodenja ljudi.

Splošne informacije

Kotizacija za nečlane Zbornice – Zveze znaša 30,00 € z vključenim DDV za posameznega udeleženca.
Kotizacijo poravnate na transakcijski račun ZZBNS-ZDMSBZTS št. 02015-0258761480, sklic na SI 00 0430-08032021.


Za člane Zbornice – Zveze, ki imajo poravnane članske obveznosti, bodo stroški izobraževanja kriti iz sredstev Zbornice – Zveze oziroma iz naslova plačanih članarin.


Licenčne točke pri Zbornici – Zvezi:
Program strokovnega srečanja je v postopku pridobivanja licenčnih in pedagoških točk pri Zbornici – Zvezi.

PRIJAVE

Prijave sprejemamo preko obrazca na spletni strani E-prijava.

S klikom na sliko E-prijavnica se odpre nabor izobraževanj, ki se bodo odvijala v naslednjem obdobju. Na želen seminar se lahko prijavite kot član ali splošno. Člani se prijavljajo preko izbire »Član«, za uspešni vstop v prijavo pa morate biti registrirani preko »Portala članov«, do katerega prav tako dostopate preko spletne strani www.zbornica-zveza.si. Registracija je potrebna le prvič. Ob uspešni identifikaciji člana imajo člani v prijavnem obrazcu že pred nastavljene osebne podatke in je izpolnjevanje prijave hitrejše.

Splošno prijavo uporabite v primeru, ko prijavitelj ni član Zbornice – Zveze. Pomembno je, da za vsakega naročenega udeleženca napiše poleg imena, priimka, naslova in zaposlitve (obvezni podatki) še kakšno od identifikacijskih številk, bodisi številko licence ali člansko številko članov Zbornice – Zveze. Obvezno polje v prijavnici je elektronski naslov udeleženca seminarja.