Simpozij 2018

16. simpozij zdravstvene in babiške nege 2018 z naslovom

»Zdravje je človekova pravica«

je potekal 11. maja 2018, v Cankarjevem domu, Ljubljana.

PROGRAM 16. SIMPOZIJA ZBORNICE-ZVEZE

Na simpoziju so bili med drugim predstavljeni rezultati prve slovenske raziskave o obremenjenosti, tveganjih in škodljivih vplivih na delovnih mestih zaposlenih v zdravstveni in babiški negi v zdravstvenem in socialnem varstvu, ki jo je v obdobju 2015–2017 v sodelovanju s Kliničnim inštitutom za medicino dela, prometa in športa UKC-ja Ljubljana izvedel Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije. Par utrinkov iz predavanj.

Na večerni slovesnosti, s katero je Zbornica – Zveza obeležila mednarodna dneva babic in medicinskih sester, ki ju praznujemo 5. in 12. maja, so bila podeljena najvišja priznanja Zbornice – Zveze, zlati znaki in nagrado Angele Boškin za življenjsko delo.

V Zbornici – Zvezi se ob prazniku medicinskih sester in babic zahvaljujejo pacientom in njihovim svojcem za zaupanje in podporo zaposlenim v zdravstveni in babiški negi. Za strokovno in predano delo ter za sodelovanje in zaupanje pa se zahvaljujejo tudi vsem sodelavcem v zdravstvenem timu, saj lahko le skupaj nudijo kakovostno in varno zdravstveno obravnavo vsem, ki jo potrebujejo.

PROGRAM 16. SIMPOZIJA ZBORNICE- ZVEZE