Mednarodni dnevi boja proti nasilju nad ženskami

Organizator:
Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, Delovna skupina za nenasilje v zdravstveni negi
Termin:
07.12.2018 - 10:00 do 17:00
Lokacija:
Zbornica-Zveza, Ob železnici 30a, Ljubljana

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije - Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic  in zdravstvenih tehnikov Slovenije, Delovna skupina za nenasilje v zdravstveni negi

11.00 - 13.00
Deeskalacijske tehnike, Urban Bole, dipl. zn.
Reševanje konfliktov v zdravstveno-negovalnem in babiškem timu, Doroteja Lešnik Mugnaioni, univ. dipl. pol.
15.00 - 17.00
Deeskalacijske tehnike, Urban Bole, dipl. zn.

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!
Vabimo vas, da se članicam in članom Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi pridružite ob Dnevu odprtih vrat.
Z vami bomo razpravljali o problematiki nasilja v družini in na delovnem mestu, na voljo bodo zloženke o zaznavanju in obravnavi nasilja v družini v zdravstvenih ustanovah, hkrati pa bomo za vas izvedli tudi dve brezplačni izobraževanji.
Teme izobraževanj bodo deeskalacijske tehnike ter konstruktivno reševanje konfliktov v zdravstveno-negovalnem in babiškem timu. Zaposleni v zdravstveni in babiški negi so v zadnjem času namreč zelo izpostavljeni različnim pritiskom zaradi pomanjkanja kadra in povečanega obsega dela, kar pogosto vodi v konflikte in slabo klimo v kolektivu. Hkrati je vse več tudi agresivne komunikacije s strani pacientov in svojcev. Znanja in veščine s področja deeskalacije ter reševanja konfliktov so zato vse bolj potrebna in nujni sestavni del našega strokovnega dela.
Članice in člani Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi vam v okviru dneva odprtih vrat ponujamo dve brezplačni delavnici (do 20 oseb), ki bosta imeli dve ponovitvi.

Za udeležbo na delavnicah je nujna prijava na:

Število udeleženih na delavnicah je omejeno. Kotizacije ni.
Strokovno izobraževanje je pri Zbornici zdravstvene in babiške nege in Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije in Zdravniški zbornici v postopku vrednotenja za pridobitev licenčnih točk ter v postopku vpisa strokovnega izobraževanja v register strokovnih izobraževanj Zbornice Zveze.

Vljudno vabljeni!

Monika Ažman                                                            Irena Špela Cvetežar
Predsednica Zbornice – Zveze                                   Vodja Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi