Preverjanje znanj in usposobljenosti za izvajanje zunajbolnišnične službe nujne medicinske pomoči

Konec 2016 je bilo Izobraževalnemu centru Reševalne postaje Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije zaupana naloga preverjanja znanj in usposobljenosti zdravnikov, diplomiranih zdravstvenikov in zdravstvenih reševalcev za izvajanje zunajbolnišnične službe nujne medicinske pomoči v obdobju 2016 - 2018. Za to nalogo smo kandidirali na javnem razpisu, ki je potekal konec minulega leta. Na tem mestu boste v prihodnje lahko našli vse potrebne informacije v zvezi z omenjenimi preverjanji. Preverjanja ne bomo izvajali samo v Ljubljani. Trenutno še potekajo dogovori, da bi to potekalo na različnih koncih Slovenije. S tem vam želimo to obvezno preverjanje čim bolj približati in olajšati zadevo. Preverjanja bodo potekala v skladu s Pravilnikom o službi nujne medicinske pomoči (Ur.l. RS, št. 81/2015, 30.10.2015) ter Predlogom za preverjanje znanj in usposobljenosti (Priloga pozivu za predložitev ponudbe za izvedbo preverjanja ustreznih znanj in usposobljenosti za izvajanje zunajbolnišnične službe nujne medicinske pomoči, Ministrstvo za zdravje, št. 6040-323/2016/12, 03.10.2016).

Navodila in opis poteka preverjanj za diplomirane zdravstvenike / diplomirane medicinske sestre ter zdravstvene reševalce / zdravstvene reševalke se nahajajo na spletni strani UKC Ljubljana, Reševalna postaja (http://resevalna-ljubljana.si/node/92) ter v spodnjih priponkah.